Перейти до основного вмісту

 

08.11.2022 р.

10 А, Б класи (дівчата)

Захист України

Причини порушення прохідності дихальних шляхів.

Основні прояви  повної та неповної непрохідності верхніх дихальних шляхів.

Опрацювати параграф 12, переглянути відео, питання ст.42 усно.

Непрохідність дихальних шляхів може бути викликана попаданням в них сторонніх тіл: їжі, невеликої іграшки, рідини (води, кров, слина), тощо. Сторонні тіла можуть застрягти в будь-якому місці дихальних шляхів від горла до легень.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

  06.09.2022 р. 9 А,Б класи Біологія Первинний інструктаж з ТБ під час занять з біології. Біологія як наука. Предмет біології. Основні галузі біології та її місце серед інших наук. Опрацювати параграф 1, переглянути відео, виконати тест (ст.10).
  29.09.2022 р. 9 А, Б класи Біологія Нуклеїнові кислоти. Властивості та функції РНК. Будова, властивості та функції ДНК. Опрацювати параграфи 6,7, переглянути відео.   Нуклеїнові кислоти – це біополімери, макромолекули яких складаються із численних нуклеотидів. Це   речовини, які зберігають і відтворюють в організмах спадкову (генетичну) інформацію, а також беруть участь у синтезі білків . - носій спадкової інформації. - беруть участь у синтезі білка.
  04.10.2022 р. 9 А, Б класи Біологія Нуклеїнові кислоти. Роль нуклеїнових кислот як носія спадкової інформації. АТФ. Практичні роботи № 1.   Розв’язання елементарних вправ зі структури білків та нуклеїнових кислот Опрацювати параграф 8, переглянути відео.